TIETOA MEISTÄ

Kyproskissat ry on helmikuussa 2022 perustettu yhdistys, jonka kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen Y-tunnus on 3266809-9. Yhdistyksemme on rekisteröity TRACES-järjestelmään, Ruokaviraston eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin sekä Etelä-Suomen Aluehallintovirastoon (FI000016754425). Kyproksella yhteistyökumppanimme on P.A.W.S., Protecting Animals Without Shelter (3768).

Yhdistyksen kantava voima ovat Krista Rutanen ja Valeria Rippa. Krista hoitaa yhdistysasioita ja kissoja Suomessa, Valeria Kyproksella. Ystävystyneet olemme 2018 Valerian pelastaman ja Kristan adoptoiman kissan, Kiran, kautta.

Kristalla on eläintenkouluttajan koulutus ja vuosien vapaaehtoistyökokemus useilta suomalaisilta eläinsuojeluyhdistyksiltä, paikalliselta kissatalolta sekä espanjalaisia koiria Suomeen tuoneilta. Valeria on toiminut vuosia vapaaehtoisena ensin kotimaassaan Italiassa ja sitten Kyproksella, jolla on saatellut koteihinsa 250 kissaa jo ennen yhteisen yhdistyksemme perustamista.

Yhdistyksemme tarkoituksena on edistää Kyproksen kodittomien kissojen hyvinvointia ja hyvää kohtelua Kyproksella ja sen ulkopuolella, tiedottaa Kyproksen kodittomien kissojen auttamiseen tähtäävistä toimenpiteistä, sekä välittää mahdollisuuksien mukaan kissoja adoptoitavaksi Suomeen.

Kyproskissat ry:n kissat eivät tule tarhoilta, sillä sellaisia ei juuri Kyproksella ole, vaan suoraan kadulta kotihoitoon Valerialle ja Valerialta Kristalle.