ADOPTIOPROSESSI

  1. Olet kiinnostunut yhdistyksemme kautta kotia hakevasta kissasta, hienoa! Tutustu luovutussopimukseemme alla ja täytä kotiselvityslomake täällä. Täytäthän lomakkeen huolellisesti, jotta löydämme oikean kodin oikealle kissalle ja vältymme uudelleensijoituksilta. Kotiselvityslomakkeen tietoja käytetään ainoastaan yhdistyksen kautta tapahtuvassa kissojen adoptoinnissa ja tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään.
  2. Olemme sinuun joko sähköpostitse tai puhelimitse yhteydessä ja keskustelemme adoptiosta lisää.
  3. Mikäli adoptio etenee, sovimme ns. kotikäynnistä, joka suoritetaan yhdistyksen edustajan toimesta kaikkiin adoptiosta kiinnostuneisiin koteihin videoitse (linkki esimerkkivideoon).
  4. Jos kissa ja koti ovat tässä kohtaa toisensa kohdanneet, on aika maksaa yhdistykselle kissan kulukorvaus (300€/1 kissa, 500€/2 kissaa). Kulukorvaus maksetaan, kun adoptiopäätös on tehty ja ennen kissan luovutusta sen tulee näkyä Kyproskissat ry:n tilillä FI26 5092 0920 5228 26 (viestiksi kissan/kissojen nimi/nimet). Kulukorvaus koostuu kissan EU-passista, mikrosirusta, rokotuksista, tarttuvien tautien testauksesta, ulko- ja sisäloishäädöistä, eläinlääkärin tarkastuksesta, TRACES-dokumentista, kissan lentolipusta ja kissan mikrosirun rekisteröimisestä turvasiru.fi-järjestelmään. Huomioithan, ettemme palauta maksua, jos päädytkin perumaan adoption, vaan käytämme sen täysimääräisenä Kyproksen kissojen hyväksi.
  5. Jokaisesta kissasta tehdään luovutussopimus, jonka tulostat ja täytät kahtena (2) kappaleena ja tuot mukanasi tullessasi hakemaan kissaa kotiin, mikäli kissa on yli 6 kuukauden ikäinen ja kotihoitodossa Keravalla. Alle 6 kuuden kuukauden ikäiset kissat haetaan suoraan lentokentältä, ks. kohta 6. Varauduthan esittämään henkilöllisyytesi kissaa hakiessasi.
  6. Mikäli kissa on adoptiohetkellä alle 6 kuukauden ikäinen: Lakimuutoksen vuoksi 1.1.2024 alkaen alle kuuden kuukauden ikäiset kissat tulevat Kyprokselta suoraan koteihinsa. Kulukorvaus maksetaan kissaa varattaessa ja luovutussopimus postitetaan yhdistykselle kaksin (2) kappalein allekirjoitettuna ennen kissan lentoa Suomeen.
  7. Kissan/kissojen kotiuduttua liity Facebookissa ryhmään Kodin saaneet Kyproskissat. Luovutussopimus velvoittaa sinut kertomaan yhdistykselle kissan sopeutumisesta uuteen kotiin vähintään kerran kuukaudessa ensimmäisten kolmen kuukauden ajan, mutta toivomme toki kovasti kuulumisia ja kuvia tätä useammin ja pitemmälle. Mikäli et ole Facebookissa, voi kuulumiset lähettää myös WhatsApilla numeroon jonka olet saanut adoptioprosessin aikana tai sähköpostitse osoitteeseen krista@kyproskissat.fi