TARINAMME

Kyproskissat ry sai ajatuksena alkunsa Kyproksella jo 2019, kun Krista oli hakemassa toista omaa kissaansa kotiin Suomeen. Kiersimme puistoa Valerian hoitamaa populaatiota kauemmas ja tapasimme kissoja, joita emme voineet auttaa. Pieni töpöhäntäinen tyttö ja silmävaivainen poika jäivät sinne, mistä heidät löysimme, sillä heille ei ollut tilaa eikä ottajaa. Toivoimme kovasti voivamme tehdä enemmän ja Krista alkoi miettiä mahdollisuutta oman yhdistyksen perustamisesta.

2022 adoptiot Kyprokselta Saksaan alkoivat tyrehtyä korona-ajan kissojen täyttäessä paikallisia löytöeläintaloja. Valeria tarvitsi apua ja niin Kyproskissat ry viimein perustettiin sillä ajatuksella, että osa kissoistaan tulisi etsimään kotia Suomesta. Perustamiskirja laadittiin 5. helmikuuta 2022 ja yhdistys rekisteröitiin virallisesti 9. helmikuuta 2022. Ensimmäiset kissamme tulivat Suomeen etsimään kotejaan 24. huhtikuuta 2022 ja tuon ensimmäisen vajaan vuoden aikana kauttamme adoptoitiin 50 kissaa.

2023 oli ensimmäinen kokonainen toimintavuotemme ja tuolloin kissoja adoptoitiin kauttamme Suomeen jo 106 toinen toistaan ihanampaa tyyppiä. Samana vuonna myönnettiin yhdistyksen kunniajäsenyys Evita Charalamboukselle ja Marina Tryphonokselle, jotka olivat epävirallisesti olleet mukana toiminnassamme kutakuinkin sen alusta asti. Yhdistyksen tukijoille avattiin kannatusjäsenyysmahdollisuus, jonka myötä alettiin kirjoittaa myös yhdistyksen omaa uutiskirjettä.