KISSOJEN TERVEYS

Kissamme tulevat kadulta, joten terveydentilansa on sen mukainen. Eläinlääkärimme Kyproksella seuraavat kissojamme koko niiden kotihoitojakson ajan, ottavat sairaalahoitoon tarvittaessa ja toteavat terveiksi ennen lentoa, kun he terveitä ovat. Kerromme adoptoijillemme kissoista ja näiden terveyshistoriasta kaiken, minkä tiedämme, mukaan lukien hoitohistorian silloin kuin sellainen kissalla on. Tulevaa terveyttään emme kuitenkaan voi ennustaa.

Kissoillemme tehdään asianmukaiset ulko- ja sisäloishäädöt ja eläinlääkärin tarkastukset ennen lentoaan Kyprokselta. Heiltä testataan tarttuvista taudeista FIV (kissan immuunikatovirus) ja FeLV (kissan leukemiavirus). Kissaflunssia emme testaa, sillä testit antavat paljon vääriä tuloksia. Koska on mahdollista, että kissamme kantavat oireetonta kissaflunssaa, edellytämme kaikilta kodeiltamme, että heillä ennestään olevilla kissoilla ovat kolmoisrokotteet voimassa.

Osa kissoistamme on vielä niin nuoria, että he vaihtavat hampaitaan adoption aikoihin tai sen jälkeen. Tämä saattaa aiheuttaa ientulehdusta, joka menee valtaosalla hampaiden vaihtumisen myötä ohi. Joissain tapauksissa kyseessä on kuitenkin juveniili ientulehdus, joka vaatii eläinlääkärin hoitoa.

Kotihoitopaikoissamme esiintyy kesäisin ihosientä (microsporum canis), joka lääkitään sekä sairastuneilta kissoilta, että samassa ympäristössä olevilta terveiltä kissoilta ennen näiden adoptiota. Jokainen sairastanut tai sairastaneiden kanssa kontaktissa ollut kissa lähtee meiltä lääkepesun kautta. On epätodennäköistä, että oireeton kissa tätä kantaa mukanaan uuteen kotiinsa, mutta ei mahdotonta. Sieni vastaa ihmisten silsaa ja voi tarttua sekä toisiin kissoihin, koiriin, että ihmisiin.