FAQ

Eli usein kysytyt, tai ylipäätään kysytyt kysymykset vastauksineen.

1. Sivuilla lukee että adoptiokuluja tulee mm. "rokotuksista, tarttuvien tautien testauksesta, ulko- ja sisäloishäädöistä" niin pystytkö tarkemmin avaamaan mitä rokotuksia, testejä ja häätöjä kissalle tehdään prosessiin kuuluvina? Mitkä on lakisääteisiä ja tehdäänkö niiden lisäksi ekstraa rutiinisti?

Vastaus: Kissat saavat meillä rokotteet rabiesta, kalikivirusta (FCV), herpesvirusta (FHV-1) ja kissaruttoa vastaan. Tämän lisäksi annetaan ekinokokkoosilääkitys ja häätö kirpuille, pyörömadoille, keuhkomadoille, sydänmadoille, sukkulamadoille, heisimadoille ja korvapunkeille. Tarttuvien tautien testauksella tarkoitetaan FeLV ja FIV-testausta (kissan leukemiavirus ja immuunikatovirus). Kaikesta tästä rabiesrokote on se mitä vaaditaan ja muu ekstraa, joka tehdään rutiinisti kaikille kissoillemme.


2. Eikö Suomessa ole riittävästi kodittomia kissoja, kun Kyprokselta asti pitää rahdata?

Vastaus: Koditon kissa on koditon kissa maastaan riippumatta sillä erotuksella, että kodittomalla kissalla on Suomessa useimmiten kuitenkin katto päänsä päällä, vettä, ruokaa ja joku pitämässä huolta. Kyproksella kodittomia kissoja on n. 1.5-2 miljoonaa 1.2 miljoonaa ihmistä kohden ja maasta puuttuvat täysin eläinsuojat, joihin kissoja voisi viedä. Kyproksella kissat yksinkertaisesti katoavat ja lakkaavat olemasta vähin äänin, elleivät yksityiset ihmiset heitä auta. Häviävän pieni osuus adoptioista tapahtuu paikallisesti, joten ulkomaan adoptiot ovat Kyproksen kissoille usein ainoa väylä elämään.